Hrady.cz
Areál kostela, kolumbaria, administrativní a školící budovy Církve československé husitské, postavený podle projektu Josefa Gočára 1926–7. Sídlo hradecké diecese, jedna z dominant západní části prvorepublikové zástavby města.
Pohled z Nerudovy ulice (od severu)
© Ivan Grisa 01/2009
Graficke pismenko Sbor se nachází jižně od hlavní třídy západní části prvorepublikového Hradce (Gočárovy), přibližně 1 km jihovýchodně od nádraží a terminálu hromadné dopravy. Parkování v bezprostředním okolí bezplatné (příjezd od druhého městského okruhu).

Sbor kněze Ambrože v Hradci Králové
    Na místě někdejšího labského ramene byl v rámci výstavby nové zálabské čtvrti v letech 1926–29 firmou Josefa Vyleťala zbudován podle projektu Josefa Gočára komplex staveb, sloužících obci nově vzniklé církve, která chtěla vytvořit protiváhu katolictví, vnímanému jako náboženství, spjaté úzce se strukturami zaniklé monarchie. Komplex na trojúhelníkové ploše sestává ze dvou symetrických budov (farní a diecesní), mezi nimiž se nachází hlavní

Ivan Grisa, podle webové stránky hradecké obce Církve československé husitské, 17.1. 2009