zámek Sarny

Ścinawka Górna
Renesanční zámek postaven kolem roku 1590. Poškozen byl za třicetileté války, po válce byl konfiskován. Hospodářské budovy nechali přistavět pánové z Götzen, areál byl přestavěn ve druhé polovině 18. století. Od II. světové války zámek chátrá.
celkový pohled na zámek od hlavní cesty
© Jan P. Štěpánek 09/2013
Graficke pismenko Renesanční zámek Sarny byl postaven kolem roku 1590. Poškozen byl v polovině 17. století za třicetileté války, po válce byl původním protestantským majitelům konfiskován. Hospodářské budovy nechali přistavět pánové z Götzen, areál byl přestavěn ve druhé polovině 18. století. Od II. světové války nebyl zámek opravován, tudíž je ve značně zchátralém stavu. Část objektu je užíván jako byty.
Podle informací z internetu je zámek nabízen k prodeji (září 2013)