Moje místa 0
Náměstí v Bruntále dominuje Sloup Nejsvětější Trojice, který připomíná oběti moru v r. 1714.. Pochází z roku 1715 a jeho autorem je asi Kryštof Kimmel.
Sloup Nejsvětější Trojice, tzv. morový dominuje hlavnímu náměstí, Náměstí Míru, v centru Bruntálu. Stojí při jeho východní straně.

popis

Morový sloup se sousoším Nejsvětější Trojicí pochází z roku 1715. Jeho autorem je snad Kryštof Kimmel. Vrcholu sloupu dominuje Bůh Otec s tiárou na hlavě, který sedí na oblaku. V rukou drží kříž s ukřižovaným Ježíšem a u nohou má letící holubici. Sloup byl postaven na památku obětí moru, který bruntálsko zasáhl v roce 1714.
    Pavel Vítek – zdroj: Bruntál - významné památky, vydalo Město Bruntál, odbor regionálního rozvoje a cestovního ruchu, 2006., 10.1. 2009