Obdélná kaple z roku 1759 s odsazeným presbytářem, zakončeným mělkou apsidou. Hlavní (severní) průčelí vrcholí volutovým štítem, na hřebeni střechy presbytáře sanktusík. Jednoduché vnitřní zařízení, nezasklená okna s mřížemi. V dobrém stavu.
Kaple od jihovýchodu
Graficke pismenko Kaple stojí v dubovém lese na křižovatce zelené značky Kamýk - Velké Žernoseky (zároveň cyklostezka 3057) s neznačenou cestou z Libochovan do Velkých Žernosek (za lesem podél místních vinic). Nedaleký vrchol Strážiště (362 m) by po poměrně strmém výstupu měl nabídnout kruhový výhled (tvrdí mapa, netestováno).
Přístup od silnice II/261 (u křižovatky na Kamýk lze zaparkovat) po zmíněné zelené značce, nejbližší železniční zastávka Libochovany na trati 072 Lysá nad Labem - Ústí nad Labem, odtud asi 2,5 km přes hradiště na Hrádku s možnou zacházkou na vyhlídku Kalvárie (viz hesla).
Ivan Grisa , 3.1. 2009

Kaple byla postavena roku 1759 jako pozdně barokní.
    Prudký Martin podle Umělecké památky Čech, 15.1. 2011

Navštívení Panny Marie

popis

Obdélná kaple s odsazeným presbytářem, zakončeným mělkou apsidou. Hlavní (severní) průčelí vrcholí volutovým štítem, na hřebeni střechy presbytáře sanktusík. Jednoduché vnitřní zařízení, nezasklená okna s mřížemi. V dobrém stavu.