Farní kostel na Masarykově náměstí z l. 1679–84 na místě dřevěného kostela ze 14. stol., zničeného požárem v r. 1661. V l. 1993–99 zrekonstruován.
pohled od jihu
© Milan Caha 01/2009
Graficke pismenko Na místě dnešního barokního kostala stával od 14. století dřevěný kostel. Ten vyhořel při požáru v roce 1661. Na jeho místě byl vybudován stavitelem A. Kriestesem z kladské Bystřice v letech 1679–84 zděný farní kostel. V letech 1735–36 byl přestavěn a zvětšen. V letech 1993–99 byl rekonstruován, na jeho opravu přispěli dárci z České republiky, Německa a Polska.

Chrám je jednolodní, obdélníkový, s polygonálním presbytářem. Zařízení pochází z 18. až 19. století. Rámový oltář s obrazem Kristovy Rodiny je z roku 1794 od sochaře J. Steinera z Javornice.
Milan Caha (zdroj: Poche E., Umělecké památky Čech, 3. díl, Academia, Praha 1980), 4.1. 2009