Tvrziště elipsovitého tvaru u Staré Břeclavi, lokalním názvem známé jako Štymberk. Archeologickými sondami byly nalezeny střepy z 15.–16. století.
Celkový pohled na místo tvrziště z pole
Graficke pismenko Tvrziště je nedaleko hřbitova ve Staré Břeclavi uprostřed pole. Nejlepší přístup: jděte proti proudu zavlažovacího kanálu a v nejkratším místě přejděte pole. Tvrziště tvoří ostrůvek stromů uprostřed pole.
Petr Nožička , 1.1. 2009

historie

Tvrziště neznámého původu u Staré Břeclavi, lokalním názvem známé jako Štymberk. Archeologickými sondami byly nalezeny střepy z 15.–16. století. Lokalita má pravděpodobně souvislost s husitskou posádkou na blízkém hradě v Břeclavi.

Středověké tvrziště elipsového tvaru uprostřed pole u Staré Břeclavi, zcela zarostlé stromy a keři.

Břeclav  (BV)