hrad Milkov

Domaslav
Skromné pozůstatky hradu ze 13. století, prvně zmiňovaného r. 1423 v souvislosti se jménem Petr Labuť seděním na hradě Milkově z rodové větve Švamberků.
Pohled přes příkop na těleso hradu
Graficke pismenko Přístup na hrad na rozcestí značek Pod čihadlem přes potok, poté po mostě a po cestě dojdete pod ostroh hradu. Na serveru www.mapy.cz je druhý potok nazýván Podhájský a ne Pekelský.
Petr Nožička , 19.1. 2009

historie

První a jediná písemná zpráva o hradu je z roku 1423, kdy se připomíná Petr Labuť seďením na hradě Milkově. Tento Petr byl příslušníkem rodu Švamberků. Možné místo hradu se podařilo nalézt Z. Procházkovi na skalnaté ostrožně nad soutokem Pekelského potoka a Hadovky. Ostrožnu v čele přetíná poloobloukovitě vedený, do skály vysekaný, tři metry hluboký příkop. Za ním se na nejvyšším bodě nachází pravidelná, kameny tvořená vyvýšenina obdélného

Petr Nožička,čerpáno z Ilustrovaná Encyklopedie Českých hradů, Dodatky 3, T. Durdík, Libri 2008, 13.12. 2008

Časová osa

1423
    První a jediná písemná zpráva o hradu, kdy se připomíná Petr Labuť z rodu Švamberků sedením na hradě Milkově.

Tachov  (TC)
    Lestkov