pilíř s reliéfem Čtrnácti svatých pomocníků

sousoší se sloupem Ćtrnácti svatých pomocníků
Pilíř s reliéfem 14 svatých pomocníků vytvořil r. 1886 sochař Johann Watzek na objednávku Genovefy, vdovy po sedlákovi F. Treutlerovi. Památka postupně velmi zchátrala. V l. 2011-2012 byla obcí zadána její rekonstrukce (BcA Pavla Szabová), a dne 28.9.2012 bylo opravené památce slavnostně požehnáno.
Pilíř s reliéfem Čtrnácti sv. pomocníků se sochami svatých po rekonstrukci
Graficke pismenko Sloup s reliéfem 14 svatých pomocníků stojí u silnice v Otovicích, vedoucí ke státní hranici. Postaven byl v 19. století. Je vysoký 4 metry, obklopen kamenným zábradlím s ocelovým ozdobným plotem. V rozích zábradlí jsou umístěny sochy světců. K sousoší vede zajímavě tvarované schodiště.
M.C., 8.12. 2008

Čtrnáct svatých pomocníků (Pomocníci v nouzi)
    Čtrnáct svatých pomocníků je skupina svatých, kteří jsou v římskokatolické církvi uctívaní společně, neboť se věřilo že jejich přímluva je zvlášť účinná, zejména v boji nebo na ochranu proti různým nemocem. Skupina „Pomocníci v nouzi“ vznikla ve 14. století v Porýní v souvislosti s výskytem moru. Mezi pomocníky patří: Sv. Akátius (Achatius) - vzýván na ochranu proti bolestem hlavy, sv. Barbora – vzývána proti horečce a náhlé smrti, sv.

E.H. podle wikipedia.org, 2.12. 2012
    Pilíř Čtrnácti svatých pomocníků
    Sloup Čtrnácti svatých pomocníků vyrobil roku 1886 broumovský sochař Johann Watzek na objednávku Genovefy, vdovy po otovickém sedláku Franzi Treutlerovi. Sloup obklopuje kamenné zábradlí s ocelovým ozdobným plotem, v rozích zábradlí stojí další sochy svatých. Památka časem velmi zchátrala (její část ležela několik desetiletí rozvalená v trávě, sochy měly uraženy různé části). Obec Otovice se rozhodla nechat památku opravit, na což získala r.