Radnice na tomto místě stávala od r. 1419. Poničena požáry 1452 a 1565, zásadně přestavěna 1542 a 1838, poslední významné stavební úpravy proběhly v roce 1994.
pohled z Mírového náměstí
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Historie budovy na nároží dnešního Mírového náměstí a ulice Stanislava Opočenského sahá do poloviny 13. století, kdy zde bylo fojtství. Od roku 1419 je zde městská radnice, což z této budovy činí jednu z nejstarších radnic v českých poddanských městech. Dům byl poničen požáry v letech 1452 a 1565. Zásadně přestavěna byla radnice v roce 1542 a poté 1838, poslední významné stavební úpravy proběhly v roce 1994.
Milan Caha (zdroj: Poche E. a kol. Umělecké památky Čech, díl 1. (A-J), Academia, Praha 1977), 7.12. 2008

popis

Jednopatrová stavba obdélného půdorysu, zabírající úzkou a dlouhou parcelu. Dominantou průčelí je věžička s jehlancovou helmicí, hodinami a okny na každé straně. V tympanonu nad vchodem je městský znak. Nejstarší podoba městského znaku se zachovala v interiéru budovy – na portálku ze 16. století v radní síni.