Klášter byl postaven v letech 1676–83 jižně od Pražské brány, hlavní průčelí kostela do třídy Obránců míru. Typický kapucínský komplex s jednoduchou architekturou. Fungoval do roku 1950, poté domov důchodců, dnes prázdný. Kostel slouží jako farní.
Kapucínský klášter v Žatci
© Pavel Vítek 08/2006
Graficke pismenko Klášter stojí jižně od historického centra, asi 250 m od náměstí Svobody. Po jižním okraji zahrady vede hlavní příjezdová trasa od Prahy a Loun (Pražská ulice). Po dobu oprav děkanského kostela slouží bývalý kapucínský pro pravidelné bohoslužby: úterý–sobota 18.00, neděle 8.00 a 18.00. Jindy nepřístupný.

historie

Klášter byl postaven v letech 1676–83 jižně od Pražské brány, hlavní průčelí kostela do třídy Obránců míru. Typický kapucínský komplex s jednoduchou architekturou. Fungoval do roku 1950, poté zde až do 80. let byl domov důchodců, dnes je areál prázdný. Kostel slouží jako farní. V současné době (jaro 2017) provádí město Žatec nejnutnější opravy, proběhla rekonstrukce střech a krovů, v letech 2009-11 byla podle historických plánů obnovena

klášter
     Louny  (LN)