Původně gotický kostel, přestavěný a prodloužený k západu roku 1689. Od roku 1945 opuštěn, dnes propadlá většina stropu, chybí část krytiny, veškeré vnitřní zařízení zničeno. Do závěrové stěny proraženy nové dveře. Bývalý hřbitov zcela zdevastován.
Kostel od jihozápadu
Graficke pismenko Hořetice se nacházejí v údolí Hutné mezi Chomutovem a Žatcem. Od silnice I/7 přístupné po silnici III. třídy (odbočka u Lažan). V obci železniční stanice na trati Lužná u Rakovníka - Chomutov (asi 100 m od kostela).

popis

Jednolodní kostel s odsazeným pravoúhlým presbytářem. Kdysi plochostropý, dnes je interiér otevřen do krovu, nesoucího zbytky střechy. Vnější vzhled nese známky raně barokní přestavby (okna, jižní portál). Veškeré vnitřní zařízení zničeno.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 1, 15.11. 2008

Louny  (LN)