Hrady.cz
Přímo v částečně zatopeném mramorovém lomě stojí monumentální stavba vápenky, připomínající hlásku gotického hradu.
Vápenka
Graficke pismenko Vlakem: vystupte v železniční stanici Písečná a následně autobusem (zastávka u nádraží) nebo pěšky 2 km směr Supíkovice.
Autobusem: vystupte na zastávce Supíkovice-ČMPK a následně se na křižovatce vydejte asfaltovou silnicí do kopce a po 300 m dojdete k vápence (u zastávky je hnědý směrovník s bílým nápisem).
Autem: při jízdě po silnici č. 455 z Písečné do Supíkovic při míjení dopravní značky s názvem obce při pohledu doleva lze dobře vidět dva metry vystupující vrchol vápenky mezi kmeny stromů.
Martin Smital, 9.11. 2008

historie

Jedná se šachtovou vápenku pokročilejšího konstrukčního typu se vzduchovými kanály v tělese vápenky z roku 1856

popis

Supíkovická vápenka je objekt tvaru komolého kužele, vystavěný z lomového kamene s vnitřní cihelnou vyzdívkou šachty, se třemi klenutými otvory u paty vápenky, které sloužily jako topeniště a současně jako vytahovací otvory pro vypálené vápno. V blízkosti je ohniště s dřevěnými lavicemi okolo ohniště a jednou kamennou lavicí.