Postřižínský židovský hřbitov na zalesněném vršku jihovýchodně od vsi založený na počátku 19. století, nejnovější zachovaný náhrobek je z roku 1935, mnoho z nich bylo povaleno či zcizeno.
Graficke pismenko Tento židovský hřbitov najdete jivýchodně od Postřižína. Dostat k němu se dá ze silnice číslo 608, kde je mezi továrnou EARO a Postřižínem odbočka směrem k severozápadu – ta končí přímo u brány na hřbitov.
Ivka, 8.11. 2008

historie

Počátek židovské komunity v Postřižíně lze vysledovat do poloviny 18. století. V polovině 19. století zde bydlely čtyři rodiny. Hřbitov byl založen v počátku 19. století. Ke konci téhož století byl rozšířen. Dochovalo se zde cca 200 náhrobků, nejstarší pochází z roku 1831. Hřbitovní brána je zřejmě nová – a zamčená.
    Ivka (B. Rozkošná, P. Jakubec: Židovské památky Čech, ERA, Brno 2004), 8.11. 2008

židovské památky