Velké podzemní prostory pod kostelem sv. Mořice, sv. Michala a pod domem U zlatého jelena, přístupny jen příležitostně. Nevhodné pro osoby s omezenou pohyblivostí (stísněné prostory a až 60 centimetrů vysoké schody).
Graficke pismenko I v Olomouci se nacházejí podzemní prostory. Za zmínku stojí například podzemí pod kostelem sv. Mořice, sv. Michala a pod domem U Zlatého jelena. Veškeré prostory jsou přístupny široké veřejnosti jen příležitostně. V současné době existují snahy o zpřístupnění několika kilometrů chodeb pod olomouckými parky, které jsou ve velmi dobrém stavu – zatím však stále neúspěšně. Velmi často zmiňovaná chodba z Hradiska na Svatý Kopeček ve skutečnosti neexistuje. Plány na její stavbu pravděpodobně existovaly, nicméně měkké podloží neumožnilo její realizaci. Rovněž neméně komentovaná chodba z Hradiska k dómu je fámou. Celý historický střed města totiž leží na ...
Marek Spurný, 8.11. 2008

Olomouc  (OL)