Historická budova dnešního divadla Husa na provázku v Brně je zapsána zlatým písmem v novodobé historii kultury. Základ dnešního divadla je v Domě pánů z Fanalu z 18.století, stojícím na místě staršího měšťanského domu.
Brno - divadlo Husa na provázku - od Zelného trhu
© Ivo Rozehnal, 08/2012
Graficke pismenko Divadlo Husa na provázku v moravské metropoli Brně je jedním z nejdůležitějších kulturních institucí v republice. Funguje od roku 1967. Skupina amatérských divadelníku JAMU pod vedením Bořivoje Srby dala základ plejádě vynikajících herců. Zejména v 70. a 80. letech divadlo vyvíjelo nelehkou činnost. Svoji úroveň si drží neustále a jména lidí, kteří zde působili či působí jsou obrovským pojmem – např. M. Donutil, J. Pecha, B. Polívka, K. Heřmánek, J. Bartoška, P. Zedníček, D. Veškrnová, D. Bláhová, M. Uhde, J. Kundera, V. Havel, M. Štědroň či F. Kocourek. Divadlo má dnes svoji scénu na Zelném trhu. Základní kámen byl položen v roce 1986, kdy byl ...
Ivo Rozehnal - podle www.provazek.cz, wikipedie, shark.kom.cz/bakalarka/stavby/divadlo-husa-na-provazku., 6.11. 2008

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.