Zvonice ve Skřivánkově je zasvěcena sv. Floriánovi, patronovi hasičů. Postavena byla v roce 1776. Samotný Skřivánkov vznikl až roku 1786 po parcelaci panského dvora. Jméno bývalá obec nese po obročím Janu Nepomuku Skřivánkovi.
Malé Hradisko - část Skřivánkov
© Ivo Rozehnal, 10/2008
Graficke pismenko Bývalá obec Skřivánkov je dnes částí obce Malé Hradisko na Drahanské vrchovině. Je významnou křižovatkou turistických cest po Drahanské vrchovině: červená značka vede na oppidum Staré Hradisko, je odbočkou z trasy Náměšť na Hané – Prostějov / modrá z Malého Hradiska na Hvozd / žlutá z Malého Hradiska na Suchý / zelená vede od Horního Štěpánova do Drahan. Prochází zde i naučná stezka Starého Hradiska.
Ivo Rozehnal, 4.11. 2008

Svatý Florián (Florián z Lorchu)