Hrady.cz
Kaplička Na Zábraní ve Stínavě stojí nad zázračným pramenem. V minulosti byla velmi navštěvovaným poutním místem.
Stínava - kaplička Na Zábraní
© Ivo Rozehnal, 10/2008
Graficke pismenko Kaplička Na Zábraní ve Stínavě je malou stavbičkou. V minulosti bývala hojně navštěvována a věřilo se v její zázračnou moc. Stojí totiž na prameni s vodou, která prý dokáže uzdravovat. Světila se v neděli po pátku Povýšení sv. Kříže. V minulosti to bývala velká událost, kterou si nikdo nenechal ujít.
Kaplička má poměrně nízký vstup. Nad ním je plasticky znázorněné srdce s křížkem, omotané růžencem. Pod ním je nápis „V kříži spása!“. Uvnitř je zakryt vykamenovaný pramen. Na stěně je obraz ukřižovaného Ježíše Krista a prosící Panny Marie. Jejich plastiky visí po stranách obrazu.