Původně gotický kostel ze 14. století, barokně přestavěn a upraven v roce 1887. Vybavení je převážně barokní a rokokové.
západní průčelí kostela
© Milan Caha 10/2008
Graficke pismenko Původně gotický kostel ze 14. století, byl barokně přestavěn a upraven v roce 1887. Kostel je jednolodní, s obdélnou lodí a obdélným presbytářem, uzavřeným dvěma stranami trojúhelníka. V presbytáři se zachovala původní paprsčitá žebrová klenba, z venčí jsou viditelné opěráky a hrotitá okna. Sakristie je na severní straně, vede do ní pozdně gotický kamenný portál. Prosté západní průčelí je pseudogotické, s trojúhelníkovým štítem, kulatým oknem a prostým portálem. Vnitřní vybavení je převážně barokní a rokokové. Oltář sv. Patra a Pavla je rokokový, je na něm obraz V. Preise z roku 1898.

Kolem kostela je hřbitov s barokní branou a hranolovou bedněnou zvonicí krytou šindelem.

Beroun  (BE)