Hrady.cz
Pseudogotický zámek z poloviny 19. století je součástí hospodářského dvora nacházejícího se v centru Kvasetic.
Celkový pohled na zámek
Graficke pismenko Zámek se nachází v centru obce Kvasetice. Jedná se o dvoukřídlé, jednopatrové stavení postavené v polovině 19. stol. v pseudogotickém slohu. Uprostřed východního křídla je o jedno patro vyšší hranolová věž. V zahradě by se měla nacházet hrobka původních majitelů.
L.P. / Kolektiv autorů: Umělecké památky Čech 2, [K/O], Academia, 1978, 2.11. 2008

historie

V roce 1864 začal s výstavbou pseudogotického zámečku majitel panství Květinov-Kvasetice Prokop Richlý. Zámek měl patřit jeho synovi Vilémovi. Ten ale tehdy zdědil po strýci panství Mirošov (rodové sídlo) a novostavba tak připadla Richlého dceři Bertě i s panstvím Květinov-Kvasetice. Berta se roku 1865 provdala za JUDr.Jaroslava Schmidta. Ten ještě před svatbou vlastnil statek a zámeček v Petrkově. Krátce po sňatku jej manželé prodali a

Luboš Čermák, 7.9. 2009

Časová osa