Hrady.cz
Pozdně barokní kostel z l. 1776–7 nad centrem nejjižnější části České Kamenice, dříve samostatných Kerhartic. Po roce 1945 opuštěn, roku 1989 měl být zbořen. V letech 1992–8 za pomoci vyhnaných rodáků opraven, dnes funkční. V sousedství roubená fara.
Kostel od jihovýchodu
Graficke pismenko Kerhartice leží v horní části údolí Bystré, jižně od České Kamenice, jejíž jsou součástí. Příjezd po silnici II/263 z Kamenice nebo Žandova, ke kostelu odbočka směr Markvartice. Nejbližší železniční stanice Česká Kamenice asi 4 km severně.

Kostel svaté Máří Magdalény v Kerharticích
    Filiální kostel se v Kerharticích připomíná poprvé roku 1480. V litoměřické galerii výtvarných umění se zachovala oltářní archa, datovaná rokem 1507. Původní stavbu, zřejmě dotčenou několika obnovami, nahradil v letech 1776–77 nový kostel, který velikostí lépe odpovídal potřebám rozrůstající se obce. Po roce 1945 došlo i zde k téměř úplné výměně obyvatel, kostel přestal sloužit svému účelu a chátral. Demoliční výměr, vydaný roku 1989, se

Ivan Grisa, dle knihy Česká Kamenice, 2002, 6.11. 2008