Malá obdélná kaple s polokruhovým uzávěrem na návrší v Pavličkách. Postavena roku 1795. Od roku 1993 je v soukromém vlastnictví.
kaple od západu
© Milan Caha 10/2007
Graficke pismenko Pavličkami prochází tři turistické značky – modrá z Dubé, zelená z Tuháně a žlutá ze Zakšína. Obec je vhodným startovním místem výletů do skalních oblastí severního výběžku CHKO Kokořínsko – na Čáp, Husu, Vlhošť.
15.10. 2008

historie

V Pavličkách stával podle některých pramenů do husitských válek kostel, spadající pod farní kostel v Tuháni. V 15. století zanikl a nebyl již obnoven. Kaple sv. Jana Nepomuckého stávala na návrší uprostřed hřbitova. Postavena byla v roce 1795 jako malá obdélná kaple s polokruhovým uzávěrem a pozdně barokním průčelím se slepým kasulovým průčelím. Kaplička dlouho chátrala. Od roku 1993 je v soukromém vlastnictví. Objekt byl vyčištěn, částečně