Mohutná barokní sýpka, podle erbu nad vchodem postavená na panství rodu Kinských v roce 1730, stojí v jižní části obce Břešťany. Je bez střechy, tudíž neplní svou funkci a chátrá.
Východní strana sýpky
Graficke pismenko Sýpku najdete v jižní části obce, hned vedle železničního přejezdu na trati ze Zlonic do Straškova (a dále do Roudnice nad Labem). Nejbližší železniční zastávka je Tmaň. Břešťany leží východně od Zlonic, kam vede hlavní silnice ze Slaného (směr Budyně nad Ohří).
Sýpka na dálku upoutá svou mohutností, delší strana má cca 70 metrů. Přestože na fotomapách je vidět střecha, v době pořízení snímků (červen 2007) již žádnou neměla. Objekt je uzamčený, nevyužívaný a evidentně chátrá.
Nad hlavním vchodem je erb Kinských, kteří sýpku na svém panství vystavěli a také letopočet stavby – 1730. Okna mají kvalitní kamenné ostění a celkově stavba působí velmi solidním dojmem. Je však otázkou, jak dlouho vydrží vzdorovat počasí bez střechy.