Barokní orientovaný hřbitovní kostel z let 1720 – 1722 od P. P. Columbaniho na místě kostela z roku 1601. V roce 1868 byl kostel zásadně opraven. Další velké opravy proběhly na počátku devadesátých let 20.století.
západní průčelí kostela
© Milan Caha 06/2008
Graficke pismenko Barokní hřbitovní kostel postavil v letech 1720–1722 roudnický stavitel Petr Pavel Columbani na místě kostela z roku 1601. V roce 1868 byl kostel zásadně opraven. Další velké opravy proběhly na počátku devadesátých let 20.století.
Milan Caha (zdroj: Poche E. a kol.: Umělecké památky Čech svazek 2. (K - O), Praha, nakladatelství ČSAV Academia, 1978), 14.10. 2008

popis

Jednolodní orientovaný kostel z lomového omítnutého kamene. Velikost lodi je 14 m na 7,6 m. Pravoúhlý portál v západním průčelí je korunován lomenou, obloukovou římsou a monogramem Ježíše. Nad ním je slepý okenní rám. V horní části průčelí je nika se sochou sv. Vavřince. Hlavní oltář je barokní, s obrazem sv. Vavřince z 18. století v bohatém akantovém rámu. Dále je kostele barokní obraz Nejvyšší Trojice a obraz Poslední večeří Páně s letopočet