Moje místa 0
Jednolodní bezvěžový kostelík, postavený roku 1787, prodloužený k západu v 19. století. Po poválečné devastaci opraven a roku 2008 znovu vysvěcen. Zachováno novogotické vnitřní zařízení z doby prodloužení, kolem závěru nová přístavba.
Kostel od západu
Graficke pismenko Kostel stojí na návrší v severozápadní části obce. Viditelný z vlaku asi 1 km před zastávkou Markvartice ve směru od Děčína. Kolem prochází zelená značka od zmíněné zastávky přes Sokolí vrch do Děčína. Autem ze silnice III. třídy Benešov nad Ploučnicí - Markvartice po místních komunikacích, parkovat lze přímo u kostela.

popis

Jednolodní kostel s okrouhlým neodsazeným závěrem, kolem nějž se dokončuje nová přístavba. Původně spíše větší kaple, v 19. století prodloužena prakticky na dvojnásobek a opatřená novým průčelím se střídmou štukovou výzdobou a lidovou sochou sv. Jana Křtitele v nice nad portálem. Vnitřní zařízení většinou novogotické.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 1, 13.10. 2008