Původně gotický farní kostel, poprvé připomínán 1352. Kostel byl upraven v roce 1826, tehdy byla prodloužena loď a přistavěna byla sakristie. Zařízení pochází většinou z 19. století.
© Milan Caha 05/2008
Malíkovice leží stranou turistických tras. Najdete je severozápadně od Smečna, na silnici spojující obce Drnek a Řisuty.
4.10. 2008

historie

Malíkovice jsou poprvé připomínány v roce 1348, farní kostel o 4 roky později. Jedná se o jednoduchý obdélníkový kostelík s obdélným presbytářem. Gotický vítězný oblouk je zkosený polokruhový. Kostel byl upraven v roce 1826, tehdy byla prodloužena loď a přistavěna byla sakristie. Zařízení pochází většinou z 19. století. Zajímavá je rokoková socha sv. Jana Nepomuckého a cínová křtitelnice z roku 1830.