Původně románský kostel z 12. či 13. století, doložen roku 1394. Dochována část románského zdiva lodi a hranolová věž se sdruženými okny. Ve 14. století rozšířena loď a přistavěn gotický presbytář. Barokně upraven ve 2. polovině 18. století.
Ředhošť je poprvé zmiňována roku 1203. Kostel sv. Jiljí je původně románský z 12. či 13. století, doložen roku 1394. Z románské stavby se dochovalo část zdiva lodi a zejména hranolová věž se sdruženými okny – dvojdílnými a trojdílnými. Ve 14. století byla rozšířena loď a přistavěn presbytář. Loď byla barokně upravena ve 2. polovině 18. století. Ze zařízení je zajímavý hlavní oltář – kamenná gotická mensa s kružbami, pocházející z doby kolem roku 1370. Většina dalšího vybavení je barokní.