Původně rotunda ze 13. století. Loď a průčelní věž z 18. století. Zařízení je převážně barokní. Na hlavním barokním oltáři obraz sv. Jiří od J. Heřmana z roku 1890. Boční oltář je raně barokní z poloviny 17. století.
kostel od jihozápadu
© Milan Caha 05/2008
Graficke pismenko Obec Lukov je poprvé zmiňována v roce 1227. Kostel sv. Jiří byl původně rotundou postavenou ve 13. století. Loď i průčelní věž byly přistavěny poměrně pozdě, až v 18. století. Loď kostela i presbytář se sakristií, původní rotunda, jsou plochostropé. Zařízení je převážně barokní. Na hlavním barokním oltáři je obraz sv. Jiří od J. Heřmana z roku 1890. Boční oltář je raně barokní z poloviny 17. století.
Kolem kostela je hřbitov. Na něj vede na západní straně barokní brána, na východě je baroní márnice.
V kostele v současné době neprobíhají pravidelné bohoslužby.