Hrady.cz
Původně gotický jednolodní kostel s mírně šířkově a výškově odsazeným presbytářem orientovaným k východu a hranolovou věží v jihozápadním rohu lodi. Poprvé připomínán 1363, kolem roku 1550 přestavěn, 1936 přistavěna západní předsíň.
Kostel stojí v centru obce severně od tvrze. Přístupný je v době konání mší každou sobotu od 15.30.

popis

Jednolodní kostel s mírně odsazeným presbytářem, orientovaným k východu a hranolovou věží v jihozápadním rohu lodi. Stojí na opyši ostrohu, vybíhajícího podél potoka nad pravý břeh Labe. Presbytář trojboce uzavřen, s odstupňovanými rohovými opěráky a malými, hrotitě sklenutými okny bez kružeb (s výjimkou východního se zachovanou kružbou). Zaklenut šestipaprskově s masivními hruškovými žebry. Loď kryje kazetový strop, okna má větší, s mírně

Ivan Grisa dle Umělecké památky Čech, svazek 4 a D. Líbal, Katalog gotické architektury v Čechách do husitských válek, 3.10. 2008