Hrady.cz
Pravděpodobně původně barokní kostel, upravený v novorománském stylu v 19. století. Stojí na návrší nad někdejší hornickou obcí (těžba stříbra) uprostřed zanedbaného hřbitova. Nedávno opraven.
Kostel od jihu
Graficke pismenko Roztoky (součást obce Povrly) stojí v závěru krátkého údolí levého přítoku Labe asi v polovině cesty mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Příjezd je možný po silnici I/62 z obou měst nebo po železniční trati 090 (zastávka Povrly-Roztoky v severní části obce u vyústění sousedního údolí, asi 1 km od kostela).
Kostel je přístupný jen při mších, které se konají každou první sobotu v měsíci od 14.00.

popis

Kostel má osmibokou loď s nízkou stanovou střechou a k západu orientovaný presbytář. Nad třemi delšími stranami lodi tři tympanony, pod nimi trojice obloukovitě zaklenutých oken, v ose západní a severní stěny portály. Trojboce uzavřený presbytář je mírně nižší, krytý sedlovou, nad závěrem zvalbenou střechou. Na vrcholu střechy lodi je barokní zvonička. Celý vnitřek kostela je plochostropý, vnitřní zařízení z konce 18. a z 19. století.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 3, 3.10. 2008