Původní kostel z poloviny 13. století, zmiňován poprvé roku 1309. V roce 1676 uváděn jako kaple. R. 1864 ubourána loď. R. 1904 přistavěna dnešní pseudorománská část.
Graficke pismenko Původní malotický kostel byl postaven v polovině 13. století, nejstarší písemná zmínka je z roku 1309, kdy byl vysvěcen oltář. V roce 1676 je kostel uváděn jako kaple. Ta byla barokně přestavěna v roce 1787. V roce 1864 byla ubourána loď. Roku 1904 byla dokončena stavba dnešního kostela. Ta vznikla tak, že k původnímu presbytáři byla přistavěna část v pseudorománáském stylu.

popis

Jednolodní pseudorománská stavba s pravoúhlým presbytářem, čtvercovou sakristií na severu a hranolovou věží na západě. Ze středověké stavby se dochoval gotický pravoúhlý portál do sakristie a částečně i raně gotické zdivo presbytáře. V kostele je pozdně barokní oltář s rokokovým obrazem sv. Mikuláše a sochami světců z 60. let 18. století, které pocházejí ze zrušeného vojenského kostelíka Panny Marie Pomocné v Praze - Dejvicích. Ostatní zařízení

Kolín  (KO)
    Malotice