Původně snad románský kostel, uváděn v roce 1374. Přestavěn v roce 1629. Dnešní podoba pochází z přestavby v roce 1888, věž upravena v roce 1903.
© Milan Caha 09/2008
Graficke pismenko Původně románský kostel vznikl pravděpodobně v souvislosti s nedalekým hradištěm na hranici přemyslovského a slavníkovského území. Jako farní je uváděn v roce 1374. Přestavěn byl v roce 1629. V 1. polovině 17. století se stal filiálním. Dnešní podoba pochází z přestavby v roce 1888, věž upravena v roce 1903.

pověsti

Jednolodní kostel s obdélnou lodí a presbytářem trojboce uzavřeným. Hranolovou věž stojí na severní straně, v jejím přízemí je sakristie. Zařízení kostela je z roku 1890, hlavní oltář je dílem řezbáře J. Stoklasy st. z Jičína. Oltářní obraz je od Ludvíka Bernarda. Ve věži je raně barokní zvon Mariez roku 1685.