Původní evangelická modlitebna vznikla roku 1906 jako secesní stavba s osmibokou věží, částečně zapuštěná do svahu Vilémovy výšiny. Po roce 1945 připadla teplické pravoslavné obci, která změnila její zasvěcení a spravuje ji jako kostel dodnes.
Kostel od severovýchodu
Graficke pismenko Pravoslavný kostel stojí na rohu Husitské a Mlýnské ulice pod někdejší výletní restaurací Vilémova výšina. Parkování je možné přímo na sousední ploše. Nejbližší autobusová zastávka Krupka, škola leží asi 100 m jižně. Nejbližší funkční železniční stanice Bohosudov na trati Ústí n. L. - Chomutov je vzdálena asi 2 km.

popis

Pravoslavný kostel svatého Václava v Krupce je secesní obdélníková stavba s osmibokou věží představenou před jižní průčelí. Věž kryje zvonovitá helmice, střecha kostela je sedlová, nad severním průčelím zvalbená. Vzhledem k umístění na strmém úpatí Vilémovy výšiny je uliční přízemí z pohledu od východu suterénem. Obsahuje několik místností, v současnosti prázdných. Vlastní modlitebna se nachází v prvním patře (z pohledu od Husitské ulice),

Teplice  (TP)
    Krupka