Barokní budova fary postavená v r. 1757 nákladem hraběte Amanda Sereyiniho na místě starší fary vypálené Kuruky v r. 1704. Nad vchodem erb hrabat Sereyiniů.
hlavní průčelí pozlovické fary
© Jan P. Štěpánek 09/2008
Graficke pismenko Budova římsko-katolické farnosti v Pozlovicích stojí při hlavní cestě, ve středu obce Pozlovice, asi na Zlínsku. Barokní patrová budova byla vystavěna v polovině 18. století nákladem hraběte Amanda Sereyiniho. Připomíná takřka malý venkovský zámeček. Ve svahu nad farou stojí pozlovický kostel sv. Martina.

Historie pozlovické farnosti a fary
    První písemná zmínka o Pozlovicích a jejich kostele a faře pochází z roku 1449, kdy byla tato zmínka učiněna v Zemských moravských deskách. S jistotou však lze říci, že kostel i fara byly vystavěny před husitskými bouřemi. V pohusitské době se fara i kostel dostaly do rukou kališnických správců. Až roku 1633 byla obnovena katolická farnost. Pozlovická farnost byla neobyčejně rozsáhlá a patřilo k ní na 11 obcí, včetně tehdejších Luhačovic. V roce

Jan P. Štěpánek podle textu v kostele sv. Martina, 21.9. 2008