V jádře renesanční radnice tvořící východní část bloku vestavěného do náměstí. Nejstarší radnice zmiňována r. 1498. V l. 1851–52 byla budova klasicistně přestavěna do současné podoby. Dodnes sídlo městského úřadu.
lipnická radnice na Masarykově náměstí
© Jan P. Štěpánek 07/2008
Graficke pismenko Historická radnice města Lipníku nad Bečvou se nachází na centrálním náměstí T. G. Masaryka a tvoří východní část bloku domů vestavěných dodatečně do náměstí.
V jádře renesanční budova s klasicistní fasádou slouží doposud svému původnímu účelu. Je sídlem městského úřadu Lipníku nad Bečvou.

Výstava Kov ve městě 2011
    V roce 2011 se Lipník nad Bečvou stává hostitelem konference Kruhu evropských kovářských měst. Koná se také už 7. ročník sezonní exteriérové výstavy kovářského umění v ulicích města KOV VE MĚSTĚ. Už jedenáct kovaných plastik je ve městě umístěno natrvalo. Až do 14. srpna je možné v nové zámecké galerii Konírna vidět výstavu Město Lipník v proměnách staletí.
    Magdalena Gladišová , 27.6. 2011

historie

Městští radní zakoupili starší dům pro zřízení radnice již roku 1498. Toto však byla tzv. stará radnice. Nová radnice na nynějším místě byla vystavěna jako novostavba v době renesance spolu s celým domovním blokem. Ten zabral celou severozápadní čtvrtinu původně obdélného náměstí. To má od té doby tak typicky půdorys ve tvaru písmene „L“. V roce 1749 je uváděna stará a nová radnice. V letech 1851 až 1852 byla budova radnice klasicistně

Přerov  (PR)
    Lipník nad Bečvou