Farní, původně gotický kostel z r. 1414. V 15. století opevněn a rozšířen. V l. 1739–40 barokně přestavěn. Věž přistavěna v r. 1780. V interiéru gotická socha Panny Marie z konce 14. století.
Graficke pismenko Farní kostel Nanebevzetí Panny Marie, původně gotický, je připomínán roku 1414. Z tohoto období se dochoval polygonálně uzavřený presbytář s opěráky, uvnitř zaklenutý křížovou klenbou. Během 15. století byl kostel opevněn a rozšířen o pozdně gotický presbytář. V letech 1739–40 byl barokně přestavěn. Z této přestavby pochází klenba lodi (klenby vychází z tvarosloví Jana Blažeje Santiniho), kruchta a oratoř. Věž je vysoká 31 m a přistavěna byla v roce 1780. Barokní oltářní obraz Nanebevzetí Panny Marie je dílem K. Töppera z roku 1715. Mramorová křtitelnice je z roku 1551. Zvony jsou z let 1587 a 1956. Nad oltářem je ...
Milan Caha (zdroj: Bohumil Samek: Umělecké památky Moravy a Slezska, Academia, Praha 1999), 9.9. 2008