Původně gotický kostelík ze 14. stol v obci na úbočí Č. středohoří. Z původní stavby pochází presbytář a krátký navazující úsek lodi. Naposledy upraven r. 1904. Obklopen zanedbaným hřbitovem, vymezeným kamennou zdí, prolomenou zřejmě renes. branou.
Kostel od severovýchodu
Z okna bývalé školy.
Graficke pismenko Obec stojí jižně od dominanty celého okolí: skály Bořeň. Kostel na východním okraji zástavby. Přístup ze silnice I/13 (křižovatka Liběšice), nejbližší železniční zastávka Želenice nad Bílinou (trať Ústí n. L. - Chomutov) asi 4 km severozápadně, spojení autobusy jen v pracovních dnech. Přes obec nevede žádná turistická značka.

popis

Jednolodní kostel s odsazeným závěrem (presbytář a krátký úsek původní lodi). Nad trojúhelníkovým štítem západního průčelí oplechovaná hranolová věžice. Všechna okna hrotitá, bez kružeb. Na severním boku presbytáře hranolová sakristie. Presbytář i loď zesíleny odstupňovanými opěráky. Loď plochostropá, presbytář s křížovou a paprskovou klenbou. Míra zachování vnitřního zařízení nejistá. Závěrový svorník s hlavou Krista, nad závěrovým osovým oknem

Ivan Grisa, dle D. Líbal, Katalog gotické architektury v ČR do husitských válek, 8.9. 2008