Původně gotický kostel v obci na jižním úbočí Českého středohoří. Barokně přestavěn v roce 1717. Jednolodní stavba s hranolovou západní věží a odsazeným, polygonálně uzavřeným presbytářem. Na jižním boku předsíň a sakristie. V současné době bez využití.
Kostel od jihovýchodu
Graficke pismenko Kozly obchází silnice I/28 (část tahu Bílina - Louny), parkovat lze přímo na návsi u kostela. Obec má pouze autobusové spojení, nevede tudy žádná turistická značka.

popis

Jednolodní obdélný kostel se západní věží, jižní předsíní a sakristií na jižním boku presbytáře, jehož interiér se zachoval v původní podobě s jedním polem křížové klenby a paprsčitým závěrem s hruškovými žebry na konsolkách. Rovněž vítězný oblouk je lomený. Hlavní loď sklenutá valeně. Vnitřní zařízení převážně vrcholně barokní, cenná je zejména bohatá sochařská výzdoba hlavního oltáře, tří bočních oltářů a čtyř zpovědnic pocházející z dílny

Ivan Grisa, dle D. Líbal, Katalog gotické architektury v ČR do husitských válek a Umělecké památky Čech, svazek 2, 11.9. 2008

Louny  (LN)
    Kozly