Původně gotický chrám ze 3. čtvrtiny 14. stol (jeho presbytář je sakristií dnešního kostela). Současná podoba je renesančně-gotická z r. 1587.Oltář od Ignáce Platzera, varhany z r. 1587 jsou nejstarší dochované varhany v českých zemích.
pohled od jihozápadu
Graficke pismenko Kostel Nejsvětější Trojice byl původně gotický ze třetí čtvrtiny 14. století. Z této stavební fáze se dochoval presbytář, který byl při stavbě renesanční novostavby využit jako sakristie. Renesanční (či renesančně-gotická) stavba byla postavena za Jiřího Bořity z Martinic a jeho manželky Elišky Bruntálské z Vrbna a byla dokončena roku 1587. Kostel byl několikrát opravovám, v podstatě si však uchoval svoji renesanční podobu. Hodnotné je i jeho vybavení. Hlavní oltář je dílem barokního sochaře Ignáce Platzera, obraz Nejsvětější Trojice je z dílny pražského malíře Antonín Towara. Nejcennějším prvkem vybavení jsou varhany, postavené v roce ...