Hrady.cz
Původně románský kostel uprostřed návsi. Ze stavby z první třetiny 13. stol. zbyla věž a část obvodových zdí. V l. 1694–1711 na místě starého kostela postaven nový, položený vůči původnímu příčně. Obklopen bývalým hřbitovem, severně od něj fara.
Jižní průčelí
Graficke pismenko Přes Čečelice prochází silnice II/244 Byšice - Kostelec nad Labem. Na návsi lze parkovat, funguje zde obchod s potravinami a restaurace. Nejbližší železniční stanice Byšice na trati Praha - Turnov leží asi 1,5 km severně, stanice Všetaty asi 2,5 km jihozápadně. Autobusová doprava funguje o víkendu jen sporadicky.
Obec obchází ve vzdálenosti cca 1 km jižně a východně žlutá značka Všetaty - Košátky, terén v okolí ideální pro cykloturistiku.

Kostel svatého Havla v Čečelicích
    Obec se poprvé připomíná roku 1252, v té době již kostel stál. Stavba přežila husitské i třicetiletou válku, zřejmě byla při obnovách po nich upravována. V letech 1694–1711 ji nahradil nový kostel podle projektu M. A. Canevalleho. Z původní stavby zůstala stát věž a část obvodových zdí, nový kostel postaven kolmo na osu starého. Stavba prošla v 90. letech 20. století opravou.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 1, 20.8. 2008

popis

Hranolová věž pozůstalá ze starého kostela stojí u západního boku nové stavby. Ve spodních částech bez oken, zvonové patro s velkými, půlkruhovitě zaklenutými okny. Končí zděnou helmicí, obklopenou cimbuřím na korunní římse. Barokní kostel je jednolodní, s odsazeným trojboce uzavřeným presbytářem, orientovaným k severu. Hlavní (jižní) průčelí vrcholí volutovým štítem, fasádu člení lisenové rámce. Presbytář má valenou klenbu, loď rákosovou