Základní kámen novorománského kostela sv. Antonína Paduánského uložen r. 1905 a následujícího roku byl dostavěn. K jeho vysvěcení došlo 16. června roku 2007.
Kostel sv. Antonína Paduánského v Dolní Bečvě
Průčelí kostela
© Pavel Vítek 06/2008
Graficke pismenko Dolní Bečva leží 4 km východně od Rožnova pod Radhoštěm v údolí Rožnovské Bečvy a pod památnou horou Radhošť. První písemná zmínka o obci je z roku 1597. Kostel sv. Antonína Paduánského leží v centru obce.

Sv. Antonín Paduánský - jeho život, legendy, atributy

popis

K uložení základního kamene kostela došlo roku 1905. Následujícího roku byl dostavěn v novorománském slohu. K jeho vysvěcení sv. Antonínu Paduánskému došlo až 16. června roku 2007. Od hlavní silnice ke kostelu vede lipová alej, která byla vysazená současně se založením kostela, roku 1905.