Nevelké pozůstatky někdejšího panského sídla v městských hradbách i mimo ně. Původní hrad, zřízený pro lepší obranu města a jako sídlo vrchnosti, byl v průběhu 17. století změněn na representativní barokní zámek, po požáru roku 1761 však zanikl.
Vstupní brána bývalého zámku s někdejšími hospodářskými objekty
v severozápadním koutě Velkého náměstí
Graficke pismenko Zbytky zámku jsou roztroušené po městě: na Velkém náměstí vstupní brána (u ní dobrá Zámecká restaurace), v kempu altán, přes silnici rozpadající se Kokořovský dvůr a pod farou kašna s koňskou bustou. Než obejdete všechny, dost se na žlutickém svahu zadýcháte...

Městský zámek ve Žluticích
    Po roce 1280 opevnili Hrabišicové Žlutice městskými hradbami, do jejichž severozápadního kouta vložili své sídlo – městský hrad. Ten byl opevněn zřejmě i vůči městu. S ním přešel roku 1415 do rukou pánů z Elsterberka, po roce 1426 se jich pak zmocnil Jakoubek z Vřesovic. Ten obranu města posílil stavbou hradů Nevděk a Mazanec i zesílením městského hradu a opevnění. V několika etapách (1602–23, 1680–1700) byl městský hrad změněn v zámek s

Ivan Grisa, dle Tomáš Durdík, Ilustrovaná enycklopedie českých hradů, 16.8. 2008

hrad přestavěný na zámek