Ekumenický kostel v obci Budislav, stavba zahájena v roce 1995 v bývalém pískovcovém lomu, vysvěcen v roce 2003. O rok později byl vysvěcen zvon. Půdorys kostela připomíná lidské srdce, stěny zdobí křížová chodba, oltář je z pískovce.
Budislav
Budislav leží cca 15 km jihozápadně od Litomyšle, na okraji turisticky zajímavé oblasti Toulovcových a Městských maštalí (menší pískovcové skály).
Ivka, 22.11. 2008

Ekumenický kostel v Budislavi
    Autorkou projektu je ing. Jana Vohralíková, investorem hrubé stavby J. Vomáčka. Stavba začala v roce 1995 v bývalém pískovcovém lomu uprostřed obce, dokončena byla v roce 2003, dostavbu financovaly město Litomyšl a Pardubický kraj. Zvon, vysvěcený v roce 2004, dodala pražská zvonařská firma Manoušek. Autorem keramické křížové cesty, která zdobí stěny kostela, je J. Durych. Pískovcový oltář vyhotovil akademický sochař P. Váňa; tělo Kristovo S.

Pardubický kraj
     Svitavy  (SY)