Moje místa 0
Hřbitov malé židovské obce v někdejším poddanském městečku fungoval zřejmě od 17. do první poloviny 20. století. Postupně byl dvakrát rozšířen, vstupy do starších částí byly zazděny, z kolem vedoucí cesty viditelné.
židovský hřbitov Rabštejn nad Střelou
stará část hřbitova
Graficke pismenko Hřbitov se nachází u cesty od bývalé Horní brány (křižovatka s autobusovou zastávkou) k ranči Havraní kámen na jižním svahu hradní ostrožny. Vede kolem něj zelená značka z Rabštejna do Mladotic a modrý rabštejnský okruh. U vchodu na hřbitov informační tabule.

Židovský hřbitov v Rabštejně nad Střelou
    Židovská komunita je v Rabštejně doložena od 17. století, nelze vyloučit její větší stáří. Nejstarší (východní) část hřbitova je tedy více než 300 let stará. Prostřední byla podle nápisu nad zazděným portálem zřízena v letech 1786–87, nejnovější byla připojena koncem 19. století. Poslední pohřeb byl proveden roku 1934, kdy už hřbitov sloužil obci v Žihli. Na obě starší části hřbitova byly vzhledem k nedostatku místa zřejmě navezeny nové vrstvy

Ivan Grisa, dle K. Kuča, Města a městečka..., svazek 6, 17.8. 2008

popis

Hřbitov je obklopen kamennou zdí, proti svahu ke Střele značně vysokou. Obě starší části byly přístupné dnes zazděnými portály z cesty od Horní brány k řece. Mladší z nich zdobený, s letopočtem stavby. Mezi nejnovější a střední částí zřetelný stupeň, vzniklý zasypáním obou starších částí vrstvou pro nové pohřby.