Muzeum veteránů, vybudované z bývalého statku v lázních Slatinice. Podstatnou část sbírek tvoří vozy Mercedes Benz, motocykly BMW a další unikáty ze zlatého věku automobilismu, zvláště ze třicátých letech minulého století.
Slatinice - muzeum U veterána
Pohled na budovu muzea, penzionu a cukrárny
© Ivo Rozehnal, 08/2008
Graficke pismenko Slatinice leží pod hanáckou horou Kosířem. Jedná se o lázeňskou obec s bohatou hiistorickou tradicí. Místo je velice vyhledáváno turisty pro krásnou krajinu a blízkost historických památek – nedaleko je např. tvrz Drahanovice, zámky Náměšť na Hané, Čechy pod Kosířem, keltská svatyně u Ludéřova, zahradní železnice ve Střížově a spoustu dalších. Ze zdejšího žel. nádraží vede žlutá turist. značka tzv. Mánesová cesta do PP Velký Kosíř.
Ivo Rozehnal, 11.8. 2008

popis

Muzeum veteránů se nachází naproti parku s hlavní lázeňskou budovou. Sídlí v renovovaném statku z roku 1850. Muzeum je vybudováno ve stylu třicátých let minulého století. Součástí celého areálu je i cukrárna a penzion. Nalézá se zde unikátní sbírka vozů Mercedes Benz, BMW a VW. Je zde nejucelenější kolekce automobilu Mercedes Benz 200 W21 z období roků 1933–36 na světě. Nejvzácnější je Mercedes Benz 200 cabriolet B, či nádherný Mercedes Benz

Ivo Rozehnal - podle propagační tiskoviny získané v místě muzea 08/2008, 11.8. 2008

Olomouc  (OL)