Původně raně gotický kostel byl po polovině 14. století doplněn o výrazné vrcholně gotické presbyterium s "obranným" patrem. Stavba byla částečně upravena barokně.
Presbyterium.
Kostel je situován v jižní části náměstí. Přístupný je v souvislosti s bohoslužbami.
10.8. 2008

historie

Kostel byl původně zasvěcen sv. Mikuláši. Původně raně gotická stavba, ze které se zachovalo zdivo lodi a západní část presbyteria s nadstavěnou chórovou věží. Zajímavostí původní stavby byly dosud zčásti zachované niky ve východní stěně lodi po stranách vítězného oblouku. Presbyterium s patrem pochází z druhé poloviny 14. století. Předpokládá se, že patro nad presbyteriem mohlo sloužit k bezpečnému uložení cenností, případně jako úkryt při

Emanuel Poche a kol.: Umělecké památky Čech 1, A/J, Praha 1977, s. 600., 10.8. 2008

popis

Jednolodní kostel s rozlehlou lodí s protáhlým gotickým presbyteriem, doplněným na severní straně o sakristii; k východní části jižní stěny lodi je připojena boční kaple sv. Anny, přibližně čtvercového půdorysu. Loď je plochostropá, přístupná od jihu drobným gotickým portálkem, od západu rozměrným pozdějším vstupem. Presbyterium je protáhlé, trojboce zakončené, bez vnějších opěrných pilířů, s hrotitě zaklenutými okny (zbavenými původních