Hrady.cz
Mohutná zděná zvonice, která sloužila jako vstupní brána opevněného kostelního areálu. V současné podobě barokní, zřejmě však starší. Hranolová, dvoupatrová, se zvonovitou střechou. Poměrně netypicky stojí přesně v ose kostela před jeho západním průčelím.
Zvonice od jihu
Graficke pismenko Vrbčany leží jižně od Peček nad údolím Výrovky. Po jižním okraji obce vede silnice I/12 Praha - Kolín. Železniční zastávka Vrbčany na trati Pečky - Kouřim je vzdálena asi 1200 m severovýchodně od kostelního areálu v údolí. Autobusy staví na návsi přibližně 200 m západně. Přes obec vede zelená značka z Peček na Kouřim.