Na místě nynějšího kostela prý stál dřevěný kostel již před rokem 1688. Roku 1734 vystavěn barokní kostel, který v letech 1890 – 1893 přestavěn v novogotickém stylu. V 1. pol. 20 století přistavěna věž.
Kostel sv. Máří Magdalény v Hovězím
Pohled na kostel ze hřbitova, obklopující kostel.
© Pavel Vítek 06/2008
Graficke pismenko Do obce Hovězí leží 8 km jihovýchodně od Vsetína. Kostel sv. Máří Magdaleny se nachází na vyvýšenině nad centrem obce.
Okolí obce skýtá nespočet překrásných vycházek do okolních lesů a hor. Ve Velkých Karlovicích, vzdálených 20 km, najdeme krásný skanzen dřevěných valašských staveb s rovněž dřevěným kostelem.

historie

Na místě, kde prý stál dřevěný kostel pocházející z doby před rokem 1688, byl roku 1734 vystavěn kostel sv. Máří Magdaleny. Tento původně barokní kostel byl v letech 1890 – 1893 přestavěn v novogotickém stylu. V 1. pol. 20 století byla ke kostelu přistavěna štíhlá věž.
    Pavel Vítek - zdroj: Bohumil Samek, Umělecké památky Moravy a Slezska 1, ACADEMIA 1994, 23.8. 2008