Poslední zbylý objekt někdejšího panského (později městského) dvora s tvrzí v kdysi samostatné obci na kopci severozápadně nad centrem Ústí nad Labem.
Pohled od západu
Graficke pismenko Zbytek někdejšího dvora stojí nad křižovatkou Klíšská - Jateční - Černá cesta. U ní se nachází zastávka Klíše lázně linek 7, 17, 18, 52, 58 a 59 ústecké MHD. V okolí lze zaparkovat, asi 250 m západně se nachází krytý plavecký bazén, koupaliště Klíše a sportovní hala.

Klíšský dvůr
    Ves Klíše je poprvé písemně připomínána roku 1328. Vznikla zřejmě v předcházejícím století při johanitské kolonisaci okolí Ústí nad Labem. Po několika majetkových převodech a dočasném rozdělení se koncem 16. století stala majetkem krupské erbovní měšťanské rodiny Glaců ze Starého dvora, kteří zde zřídili panský dvůr s tvrzí. Po třicetileté válce se stala součástí chlumeckého panství, což vedlo k zániku tvrze, dvůr však fungoval až do roku 1898,

Ivan Grisa, dle Kristina Kaiserová a kol., Dějiny města Ústí nad Labem, 20.7. 2008