Na místě dřevěné modlitebny z roku 1782 byl v letech 1842 – 1861 postaven nový kostel. Zajímavostí je kámen zazděný za oltářem, v němž byly ukrývány náboženské knihy.
Kostel Českobratrské církve evangelické v Ratiboři
Průčelí kostela
© Pavel Vítek 06/2008
Graficke pismenko Obec Ratiboř leží asi 7 km západně od Vsetína. Kostel Českobratrské církve evangelické se nachází v centru obce, nedaleko od křižovatky se silnicí vedoucí do Kateřinic.

historie

Nejstarší písemný záznam o Ratiboři pochází z roku 1306. První dřevěná modlitebna byla postavena v roce 1782. Tu nahradila stavba kostela z let 1842 – 1861, provedená podle projektu vídeňského architekta Franze Förstera. Zajímavostí kostela je kámen zazděný za oltářem. V kameni byly v dobách pronásledování nekatolických církví ukryty náboženské knihy. Kámen je chráněnou památkou.

Zlínský kraj
     Vsetín  (VS)