Židovský hřbitov z doby před rokem 1724, dochováno asi 120 náhrobků převážně z místního vápence. Poslední pohřeb v roce 1901. Hřbitov je obehnán kamennou zídkou, je dobře udržovaný.
© Milan Caha 07/2008
Židé žili v Rabí od konce 15. století. Koncem 15. století býval rábský rabín zároveň i vrchním rabínem prácheňského kraje. Poslední židovské rodiny se z městečka odstěhovaly v roce 1900.
Židovský hřbitov se nachází přibližně 100 m západně od synagogy, v podhradí zříceniny hradu Rabí. Hřbitov byl založen před r. 1724, nejstarší čitelné dochované stély jsou z 18. století. Na poměrně malém hřbitově obehnaném kamennou zídkou se dochovalo přibližně 120 náhrobků, převážně z místního bílého vápence. Mezi nimi vyniká bohatě zdobený náhrobek Jicchaka Solomona datovaný 1728. Poslední pohřeb se zde konal v roce 1901. Vstupní portál je označen letopočtem 1883. Hřbitov je opraven a udržován díky péči obce Rabí.
Milan Caha (Zdroj: B. Rozkošná, P. Jakubec, Židovské památky Čech, Nakladatelství Era, 2004), 17.7. 2008